آمار function OpenLD() { window.open('/links','blogfa_ld','status=yes,scrollbars=yes,toolbar=no,menubar=no,location=no ,width=500px,height=500px'); return true; }

آموزش زبان انگلیسی

سوالات نهایی و داخلی درس زبان انگلیسی دبیرستان

نمونه سوالات نهایی درس 3 سال سوم متوسطه

نمونه سوالات نهایی درس 3  سال سوم         دبیرستان فائزه بخشی شهرستان گنبدکاوس           آذر 88

با پاسخ 

با استفاده از کلمات داده شده جملات زير را کامل کنيد.

record –  photographic – overlearning – occur – recall – emotional – painful – information

1. I don't have enough ……….. about that new job.        

2. I can still ………..the hard work that I had to do when I was a worker.

3. "When did the car accident ………..? " I think last night."   

4. The brain can ……….. a large amount of information.

5. Parents should know that children have both physical and ……….. needs.   

6. I can't walk fast. My left foot is still ………...

7. He has a ……….. memory, an ability to remember things in great details. 

8. "Is ……….. useful?" "Yes, it makes things stick in the mind."

1. information  2. recall  3. occur  4. record  5. emotional  6. painful  7. photographic   8. overlearning     

details – mental record – mind – painful – memory – recall – information  

1.I can't move my arm. It is very ………...           

2. Overlearning is useful because it makes things stick in the ………...

3. "Have you heard the recent news?" "Yes, but I don't know all the ……….." 

4. He has a bad ………... He can't remember things easily.     

5. I may not ………..the name of the hospital. I should write it down.

6. Please give me more ………..about the job that you want to choose.

7. There are some special schools for the students who have physical or ………..illnesses. 

8. "What can the brain do ?" "It can ……….. a large amount of information." 

1. painful   2. mind  3. details  4. memory  5. recall  6. information  7. mental 8. record 

details – painful – information – memory

1. Reza fell off his bicycle yesterday. His legs are ……….. now.

2. The brain can record a large amount of ………...      

3. I have a weak ………... I can't remember the telephone number.

4. You must tell your father all the ……….. about your accident.      

5. It is a ……….. job to tell him that his father is dead.

1. painful   2. information  3. memory   4. details   5. painful

 با توجه به مفهوم جملات، گزینه صحیح را انتخاب کنید

1. If we don't use our arms or our legs for some tome, they become weak. Memory works in the same way. We understand from these sentences that ……..                    

a. our memory becomes weak if we use it                   

b. we shouldn't use our arms or our legs for some tome

c. our memory becomes weak if we don't use it          

d. our memory doesn't need practice

2. Memory is the brain's ability to …………..

a. use arms and legs properly                  b. slow down the pace of learning      

c. keep a record of past events                d. search large areas of physical illnesses

3. Most things are forgotten in the first hour or day after they are learned, but less is forgotten after a week or so. We understand from this sentence that ……..

a. the pace of forgetting doesn't change                       

b. after a week nothing is forgotten  

c. forgetting is what we don't learn                              

d. forgetting is rapid at first, then slows down

4. There are several ways which help people to remember things for several days. One of them is overlearning. The word "them" refers to ………….  

( a. ways              b. things             c. days              d. people )

5. When the loss of large areas of memory occurs, we …………… everything.

a. must repeat             b. should recall                c. may forget                   d. will remember

1. c  2. c   3. d    4. a    5. c

پاسخ صحيح را از بين گزينه های داده شده انتخاب کنيد.

1. "Have you given back the bars of chocolates?"  "No, I haven't given ………."

(a. it back   b. them back   c. back it    d. back them)

2. "Did you turn off the lights before going out?"  "Yes, I turned ……………"

(a. it off     b. them off     c. off it      d. off them )

3. "Did you call up their son?" "No, I didn't call…………..?"

(a. him up     b. them up     c. up him      d. up them )

4. The children were asleep. They were very tired, so I didn't ……………  

(a. wake him up     b. wake them up     c. wake up him      d. wake up them )

5. "Did he give back your money?" "No, he didn't give ……….

(a. it back   b. them back   c. back it    d. back them)

 6. "Did he pick up the bars of chocolate?"  "Yes, he picked ………….

(a. it up     b. them up     c. up it      d. up them )

7. "Did she call up her sons?" "Yes, she called ……………"

( a. him up     b. them up     c. up him      d. up them )

8. I have lost my keys. I'm looking……….them.

( a. for        b. at          c. after        d. about )

9. "Did Mina give back the shoes?"  "Yes, she gave ……………

(a. it back   b. them back   c. back it    d. back them)

10. Mary has been asleep for twelve hours. We should wake ………..

( a. him up     b. her up     c. up him      d. up her )

11. The sick woman was tired ……………lying in bed for two months.

( a. of         b. with         c. by        d. from )

12. I don't want to go out yet. I am waiting ………….the postman to arrive.

( a. at      b. about       c. for        d. on )

13. "Did she pick up the clothes?"  "Yes, she picked …………

(a. it up     b. them up     c. up it      d. up them )

14. Your shirt is dirty. Why don't you ……………….?

( a. take it off       b. take off it       c. put on it       d. put it on )

1.b   2.b   3.a    4.b   5.a   6.b   7.b    8.a    9.b    10.b     11.a     12.c    13.b    14.a

جمله های زیر  را فقط با نوشتن یک کلمه ی مناسب کامل کنید

1. I forget things very easily. I don't have a good ……………     

2. If she repeats the poem several times, it will ………..in her mind.

3. Do you remember the name of that foreigner? The opposite of remember is …………

4. Overlearning makes things ……………in your mind.     

5. Her name is very difficult. It doesn't ………………in my mind.

6. Somethings that you enjoy doing in your free time is called your ……………

7. I know him, but I can't ……………….his name.

8. My brother can remember everything in great detail. He has a photographic ……………….

9. I can't remember your friend's name. I don't have a good ………………  

10. Your telephone …………… doesn't stick in my mind.

11. "What do you do in your …………..time?" "I play football."      

12. There are two kinds of illnesses, physical and ……………

1.memory   2.stick   3.forget   4.stick   5.stick   6.hobby  7.remember   8.memory   9.memory 10.number   11.free    12.mental

شکل صحيح کلمه های داخل پرانتزها را در جاهای خالی بنويسيد

1. Telephone was a wonderful ……………..(invent)    

2. She needs your …………. To finish her research project.( guide )

3. We are not sure about the …………..of water on the planet.(exist)     

4. I accepted their ………..to have lunch with them. (invite)

5. The teacher didn't accept my ………….for being absent.2(explain)    

6. I think everybody believes in the …………..of God. (exist)

7. These two boys are under the ……………of their uncle. (guide)  

8. Do you know anything about the …………of birds?(migrate)

9. The ……………of the computer changed the way of our lives. (invent) 

10. The teacher's ……………was confusing. Most of the students didn't understand it. (explain)

11. The ………….of  birds to warmer places happens in winter. ( migrate )  

12. Ali is under the ……………of his uncle. (guide)

13. I wanted her to show me the way to the post office, but she didn't ……………..me. ( guide )

.invention  2.guidance 3.existence  4.invitation  5. explanation  6. existence  7. guidance

8. migration   9. invention  10. explanation  11. migration   12. guidance   13. guide

+ نوشته شده در  یکشنبه یکم فروردین 1389ساعت 6:55  توسط اراز محمد الیاسیان  |